Gyakran Ismételt Kérdések – Fiataloknak

Milyen keretek között használható a sorozat?

A felnőtteknek szóló sorozathoz hasonlóan a Kereszt-kérdések Ifi is Márk evangéliumára épül, és azon keresztül mutatja be a keresztyén hit alapjait. A különbség, hogy mindezt két korosztályra bontva teszi: a Mikro változat 12-14 éves kor közötti kiskamaszok, a Makro 15 év feletti fiatalok között használható. Leginkább ifjúsági (pl. iskolai) evangelizációra, ifiknél, illetve hittanoktatásban alapozó sorozatként, valamint konfirmáció előkészítésre alkalmas.

Mennyire átjárható a két anyag?

A feladatok, kérdések és játékok a célzott korcsoportok sajátosságainak figyelembevételével lettek kidolgozva. Ennek ellenére természetesen lehetséges a Mikro egyes részeit az idősebbek, illetve a Makro-t fiatalabbak között használni, az adott csoport igényeinek megfelelően.

Szükséges használni a DVD-t?

Az anyag teljes mértékben használható a DVD nélkül is. Ennek ellenére javasoljuk a használatát, főként a Makro által célzott korosztály között (Persze ha úgy ítéljük meg, használhatjuk fiatalabbak között is). Lehetséges az is, hogy  a saját tanításunkat kombináljuk a DVD egyes tanításaiban lévő animációs filmekkel.

Mennyire fontosak a honlapon lévő letölthető anyagok?

Mindenképpen hasznos átnéznünk a honlapon található letölthető anyagokat, mert nagy segítséget jelenthetnek az ott található feladatlapok, játékok, előadás segédanyagok. Természetesen nélkülük is teljes mértékben használható a sorozat.

Hogyan folytathatjuk a csoportot, ha véget ér a sorozat?

Idősebbeknek ​egyaránt javasoljuk a START és az Üzeneted Jött kiad​ványokat. Kisebbeknek csak a START-ot (némi átalakítással).