Gyakran Ismételt Kérdések

Bárkinek, aki szívesen keresne válaszokat kérdéseire a kereszténységgel kapcsolatban, mindezt másokkal együtt beszélgetve, egy csoport keretein belül. Nem számít, jár-e templomba, vannak-e keresztény ismerősei vagy olvassa-e Bibliát, ez a sorozat Önnek szól! Világnézettől vagy felekezethez való tartozástól függetlenül mindenkit szívesen látunk. Tiszteletben tartjuk véleményét és nézeteit. Csak annyit kell megosztania a sorozaton önmagáról, amennyit szeretne.

Az estét általában egy egyszerű vacsorával kezdjük (este 6.00 óra körül), így nem kell aggódnia az étkezés miatt akkor sem, ha munkából jön. A foglalkozás során csoportokat alkotunk, egy csoport 6-10 főből áll. Röviden beszélünk az előző heti anyagról, majd az aktuális témával kapcsolatban hallgatunk meg egy előadást. Lezárásként megvitatjuk az este során felmerült kérdéseket, és 8.00 óra tájban befejezzük a programot. Természetesen lehet tovább is maradni, ha vannak még kérdései, egy kávé mellett folytatódhat a beszélgetés. Kérdezni egyébként a foglalkozás közben is lehet, bármikor, bármit.

A sorozat 10 hétig tart, ezalatt hetente egyszer találkozunk. Ezeken kívül van még egy hétvége vagy szabadnap, amikor a kereszténység egyes területeivel részletesebben is meg lehet ismerkedni. Ekkor szó lesz a Bibliáról, a Szentlélekről, az imádságról és a gyülekezetről.

Természetesen, bármikor.

A sorozaton való részvétel ingyenes. Olykor esetleg előfordulhat, hogy némi hozzájárulást kérünk (akár természetben) étel-ital terén.

Írószerszámon kívül semmit, mindenről gondoskodunk a résztvevőknek.

Reméljük nem. Ez sosem egy istentisztelet vagy mise. Nincs imádkozás, éneklés, és nem kell hangosan felolvasnia semmit.

Nem, ellenben minden alkalommal lesz egy előadás, amelynek célja, hogy megismertesse a keresztény hit egy területét, és beszélgetést generáljon. Bízunk benne, hogy érdekesnek találja majd! A beszélgetést a csoportvezetők koordinálják, és ők azok, akik igyekeznek megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Ha nem akar, nem muszáj. Szívesen látjuk akkor is, ha csak ül és figyel.

Abban, hogy Márk evangéliumára koncentrálunk, amelynek középpontjában Jézus személye és céljai állnak, valamint az, hogy mit jelent követni őt. Ez teszi különösen egyedivé a Kereszt-kérdéseket.

A keresztények számára megtiszteltetés, ha megismertethetik másokkal, hogy miben rejlik a keresztény üzenet lényege és időszerűsége. Bár nem állítjuk, hogy minden kérdésre válaszolni tudnánk, de úgy gondoljuk, hogy fontos dolgokat tudunk megosztani Jézus Krisztussal kapcsolatban.