Létezik-e Isten egyáltalán?


Ez nagyon jó és fontos kérdés, mert életről és halálról szól. És ha Isten nem létezik, az egész kereszténység megdől.

Van pár dolog, ami szerintem bizonyítja Isten létezését: először is, a teremtés.

Amikor körülnézek a világban, és meglátom a természet szépségét, az jut eszembe, hogy olyan szép, mint egy festmény, egy mestermű – és szerintem ez arra utal, hogy kell lennie egy mesternek mögötte, egy művésznek, egy alkotónak.

Ez az egyik ok, ami miatt szerintem Isten létezik, de elfogadom, hogy nem mindenki tekint így a természetre, hogy észrevegye az Alkotót mögötte.

A másik bizonyíték Istenre, hogy mindannyiunknak van lelkiismerete. Mind tudjuk, mi jó és mi rossz. Honnan van ez? Istentől.

De a legnagyobb bizonyíték Jézus Krisztus. Élt, meghalt, és feltámadt – és azt állította, ő Isten. És ha ez igaz – ha tényleg az, akinek állítja magát – akkor ez nyilván bizonyítja Isten létezését.

Egyszer Jézus a tanítványaival egy hajón volt, amikor rettenetes vihar csapott le. Tapasztalt tengerészek voltak, mégis rettegtek – de Jézus egyetlen szóval lecsendesítette a vihart,  a hullámok és a szél engedelmeskedtek neki, és lenyugodtak.

Erre szerintem csak Isten képes, és ez is azt mutatja, hogy Jézus Isten volt.

Megéri jobban elgondolkozni azon, kicsoda Jézus – menj el egy jó környékbeli gyülekezetbe, beszélgess egy keresztény barátoddal, és tudj meg többet róla.

Még valami: ahogy Isten munkálkodik a mindennapi életemben. Ő nemcsak igaz Isten, hanem csodálatos is! Azóta velem van, mióta megtértem, velem jár, szól hozzám a Biblián keresztül,  én pedig imádságban szólok hozzá. És bebizonyította, hogy tényleg hűséges és megbízható.

Négy dologról érdemes tehát elgondolkodni – teremtés, lelkiismeret, Krisztus, és Isten hatása az emberek életére.