Miben keressük a boldogságot? Mitől várjuk, hogy az életünkbe örömöt és értelmet hozzon? Mik azok a pótszerek, amikkel általában betöltjük a bennünk lévő űrt, de ártalmunkra vannak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Szentírás Szövetség legújabb sorozata, az Élet-kérdések.

Az evangélizációs sorozat célja, hogy megértesse a résztvevőkkel életünk célját, hogy hogyan képes Isten maradéktalanul betölteni az ember boldogság iránti, mélyen gyökerező vágyát – Krisztusban.

Témája: A BOLDOGSÁG

Hiszen minden ember erre vágyik, ezt keresi. Miért olyan nehéz mégis megtalálni és megtartani?

A sorozat rávilágít, hogy azért, mert Isten helyett kisbetűs isteneket bálványozunk – legyen az pénz, kalandok, önmegvalósítás, barátság, vagy megszerezni valamit, amiről azt gondoljuk, anélkül nem élet az élet.

Bibliai történeteken keresztül (teremtés, bűnbeesés, megváltás, új teremtés) láthatjuk, hogy a boldogság iránti legmélyebben gyökerező vágyainkat csupán egyvalaki képes betölteni. Számunkra Isten legnagyobb ajándéka nem más, mint Önmaga.

A 7 részes sorozat minden alkalma tartalmaz egy rövid filmet, egy arra épülő beszélgetést, majd egy bibliai szakaszra épülő tanítást és annak megbeszélését.

A sorozat csoportvezetői kézikönyvből, munkafüzetből és videókból áll, valamint elkészültek hozzá a segítő ppt-k.

A sorozatot bemutató összefoglaló videó és az első alkalom filmje innen is megtekinthető, a többi alkalomhoz kapcsolódó kisfilmek regisztráció után érhetők el itt.

Összefoglaló videó

  1. rész