Természetesen nem. Igaz, hogy eredetileg a Kereszt-kérdések folytatásának készült, de bármilyen bibliatanulmányozó kiscsoportban, házi-körben jól használható, ahol az a cél, hogy hívő emberek közösen dolgozzanak fel kérdések segítségével egy bibliai részt, és így épüljenek hitükben.

Ha valaki szívesen jön, ne küldjük el! Isten Igéje élő és ható, és itt is megszólíthatja őt. Ha pedig valamit nem jól lát még, és ez a beszélgetéseken kiderül, a többieknek a csoportban lehetőséget ad arra, hogy szeretettel kiigazítsák őt, és ezáltal ők maguk is gyakorolják hitük tartalmának megfogalmazását és továbbadását. Emellett persze nyugodtan lehet javasolni az illetőnek, hogy jöjjön el egy következő Kereszt-kérdések sorozatra – nagyon sokan vannak, akik többször is végigjárták, míg döntésre jutottak Jézus Krisztus mellett.

Az alapsorozat 8 részből áll. Van egy ráadás anyag a könyvben (és a munkafüzetben is), Követésre méltó példák címmel, amit adhatunk „házi feladatnak”, egyéni feldolgozásra, beépíthetjük a sorozatban oda, ahol a Filippi levélben következne, tehát a 4. hét után, de használhatjuk a sorozat legvégén is. Ezen kívül van még egy „Bevezető alkalom”, amelynek vázlata csak a letölthető anyagok közt található meg a honlapon. Nem feltétlenül szükséges, de célszerű ezzel kezdeni a sorozatot, mert jó általános bevezetést nyújt a Filippi levélhez, és ahhoz, hogy hogyan is érdemes egy bibliai levelet tanulmányozni.

Így a 8 hetes sorozat anyaga valójában akár 10 hétre elegendő óravázlatot tartalmaz!

Nem igazán. Tetszőleges sorrendben használhatók. Ami összeköti őket, az a műfaj: közös igefeldolgozás, kérdések segítségével. A kérdések egyszerűek, ugyanakkor nem felszínesek. A cél minden esetben, hogy olyan csoportokban is használhatók legyenek, akik még nem rendelkeznek mélyebb bibliaismerettel, de elindultak Jézus követésének útján.

Ez a sorozat a Jakab levele alapján nincsen meg nyomtatásban, csak internetről letölthető formában. Alapítványunk, a Szentírás Szövetség oldaláról  letölthető az alábbi linkről.