Kereszt-kérdések Mikro a konfirmációs felkészülésben

GyimoAmikor a Kereszt-kérdések evangélizációs sorozat anyaga megjelent, egy „tesztsorozat” után belevágtunk abba, hogy e tanfolyam segítségével végezzük gyülekezetünk evangélizációját. Mivel a tapasztalataink kedvezőek voltak, érdeklődéssel vettem a kezembe az ifjúság számára átdolgozott változatot. Bevallom, kezdetben nem nagyon tudam vele mit kezdeni, mivel nem igazán tudtam elhelyezni az ifjúsági munkában, így aztán félre is tettem. Egy idő után újra a kezembe akadt, éppen a konfirmációi tanfolyam szervezésének idején, és elgondolkoztam azon, hogy nem lehetne-e ezt az evangélizáló sorozatot valamiképpen beágyazni a konfirmációi felkészülésbe. Ekkor tüzetesebben újra tanulmányoztam az anyagot, és arra a megállapításra jutottam, hogy egy kétéves előkészítő tanfolyam első tanítási egységének kiváló anyaga lehet, hiszen egyből Jézus személye kerül benne a középpontba.

Két éve már (idén harmadszor) a Kereszt-kérdések Mikro anyagával kezdjük meg az ifjakkal a konfirmációi felkészülést. Ez nemcsak arra ad jó lehetőséget, hogy Jézust már rögtön az elején lényegre törően megismertessük velük, hanem az anyag felépítéséből adódóan abban is segít, hogy az ifjakat jobban megismerjük. Végül pedig, ami a tanfolyam anyaga mellett még meggyőzött a Kereszt-kérdések Mikro használata mellett az, hogy az ifjak többségében szeretik és örömüket lelik a foglalkozásokban: Márpedig ez kell ahhoz, hogy közel kerüljön a szívükhöz az evangélium!

Kereszt-kérdések Ifi a nagysápi misszióban

Csiha MartonEgy keresztyén könyvesbolton, majd az Interneten keresztül találtam rá a Szentírás Szövetség által lefordított Kereszt-Kérdések könyvre és az ahhoz tartozó sorozat könyveihez (vezetői könyv, munkafüzet stb.) A könyv elolvasása után azon gondolkoztam, hogy ezt jó lenne mindenképp továbbadni másoknak is, így személyes beszélgetések során sok olyan ismerősömnek adtam belőle példányokat, akik még nem ismerték a keresztyénség lényegét vagy sosem hallottak még az evangéliumról. Nagyon tetszett a könyv egyszerű, logikus és könnyen érthető nyelvezete és ahogyan összefoglalja a keresztyénség legfontosabb üzenetét, ezért lelkesen ajánlottam sokaknak. Később támadt az az ötletem, hogy akár elindíthatnék egy Kereszt-Kérdések Mikro (ez a fiatalok számára készített változat) sorozatot a fiatalok között Nagysápon, ahol lassan már 2 éve szolgálok. A sorozathoz tartozó vezetői könyv nagy segítséget nyújtott ahhoz, hogy megtervezzem és vezessem a hét héten át tartó alkalmakat.

6-8 fiatal vett részt a sorozaton, többnyire lelkesen és örömmel jöttek minden héten. Általában egy asztal körül ülve beszéltük át a kérdéseket, néztük meg a Keresz-Kérdések videókat, imádkoztunk és játszottunk. Mivel mi már jól ismertük a fiatalokat, ezért inkább családias jelleggel vettük végig az anyagot.

Nagyon értékelem és hálás vagyok ezért a jól megtervezett sorozatért, mert nagyszerű eszköz ahhoz, hogy evangelizáljunk vele, és az elveszetteket Krisztushoz vezessünk általa. Őszintén bátorítok minden testvért Krisztusban, hogy éljen ezzel a nagyszerű eszközzel, olvassa el a Kereszt-Kérdések könyvet először, majd imádságos szívvel keresse az alkalmakat, hogyan használhatná a könyvet vagy a sorozatot személyes és csoportos evangelizálások alkalmával.